Sexolog avslöjar de starkaste könens mest hemliga tankar.

Även om män anses vara den starka hälften av mänskligheten, möter de ibland fortfarande sin rädsla i den intima sfären. Vad är dessa rädslor och hur man undviker dem, säger sexologen.

Milana Sokolova

Relationsspecialist, Sexuality Education Center Psykologhemligheter.

Minskad libido

För en tid sedan uppstod att bristen på lust är associerad med erektil dysfunktion eller problem med utlösning, det vill säga av rent fysiologiska skäl. Modern forskning har visat att en minskning eller brist på libido i de flesta fall döljer psykiska svårigheter. En man kan ha brist på sexuell lust på grund av trötthet på jobbet och stress. Vad brukar du komma till ett möte med en sexolog med? ”Allt är bra med min fru i äktenskap, men på något sätt vill jag inte ha sex alls …” Till frågan ”Vad vill du?” män motsvarar på olika sätt: vissa vill inte ha någonting, andra bärs av en karriär eller andra saker som inte har något att göra med sex.

En av de vanligaste orsakerna till bristen på kärleksbegär är monotonin i sex. När sexuella relationer upphör att ge glädje, blir mekaniska, blir en tråkig rutin, tankarna att gå med sin älskade till sängs fungerar inte för en man. Det är därför sexologer säger om hur viktigt det är att föra in något nytt i det intima livet..

Sexuell impotens

Alla män är rädda för impotens, detta är ett faktum. I sitt sexuella organ ser han bevis på sin existens och grunden för att erkännas som en man. Och därför blev de kär. Så här fungerar manlig psykologi. Naturligtvis gör denna ökade uppmärksamhet mot penis dem mycket sårbara. Åtminstone en gång i sitt liv upplevde var och en av dem sexuell impotens, när det är omöjligt att upprätthålla erektion, i 90% av fallen på grund av psykologiska skäl. Men män dramatiserar alltid sådana ögonblick, känner skam och börjar ha sex mindre ofta. Som ett resultat växer rädslan bara. Vad man ska göra i en sådan situation?

Ibland kan du använda hjälp av droger och stöd från en psykoterapeut, men det är bättre att arbeta med den emotionella komponenten. En man bör koncentrera sig på hur man kan behaga en kvinna. Övertyga henne om att det inte är hon, återställ förtroendet för sex och njut av en vän igen.

Snabb urladdning

Enligt statistiken lider var tredje man av för tidig utlösning. Detta är den vanligaste manliga sexuella störningen och en av de största rädslorna. Det kan, med en ny partner, när du bara inte har tid att komma överens, anpassa sig till varandras rytm och behov: sju minuter räcker för honom, och hon hoppas på tjugo. Eller på grund av oregelbundet samlag, vilket ökar mannens överkänslighet.

Ju mer en man oroar sig för risken för för tidig utlösning, desto mer anstränger han sig och påskyndar dess uppkomst. Om en orgasm är en del av kroppen, är en man förmodligen medveten om sina förmågor och accepterar sig själv som han är. Samtidigt händer för tidig utlösning absolut för alla, och du bör inte vara uppmärksam på ett enda fall.

Penisstorlek

Alla män är rädda för att en kvinna kommer att hitta sin penis liten. Män är så oroliga för storleken på sin penis att modern medicin erbjuder olika sätt att öka penisens diameter och diameter…

Det bör noteras att det att vara liten i vila är helt normalt. Efter att ha sett vuxna filmer börjar många män tvivla på sig själva och blir besvikna över sina egna parametrar och färdigheter och jämför sig med hjälten från skärmen. Det är definitivt inte värt att hänga på, för moderna sexologer har länge bevisat att penisstorlek inte spelar någon roll.

För tidig graviditet

En vuxen tänkande man, precis som en kvinna, tänker alltid på den han bär när han går till sängs med sin partner. Ibland förvandlas detta till ett stadium av paranoia, och mannen kan fördröja ögonblicket av intimitet på grund av rädslan för att överlåta sig till kvinnan. Vad ska man göra? Naturligtvis ta hand om pålitliga preventivmetoder.